Lees hier alles voer de Covid-19 status binnen Oostenrijk - COVID-19 info

ziektekostenverzekering

#

 

 

Ziektekostenverzekering

 

Een baan in het buitenland vinden betekent ook, dat je een paar dingen goed moet regelen voordat je vertrek. Ziektekostenverzekering is een van de belangrijkste wat geregeld moet worden als je werk in Oostenrijk gevonden hebt.

 

 

E-card

 

De werkgever in Oostenrijk is wettelijk verplicht om werknemers binnen 7 dagen na de eerste werkdag aan te melden. Je bent dus automatisch via je werkgever verzekerd tegen ziektekosten. Wel wordt er een klein % van de bijdrage via het loon ingehouden. Dit kan per werkgever verschillen. Het advies is om dit vooraf even af te stemmen met je nieuwe werkgever.

Na de verwerking van de aanmelding krijg je een groene E- Card. Dit is een bewijs van verzekering en ook verstandig om altijd bij je te hebben omdat elke instantie hierna vraagt. 

 

 

Ziekenhuizen in Oostenrijk

 

In Oostenrijk zijn ook veel privéklinieken waar de kosten van de zorg duidelijk hoger liggen. De extra kosten van deze zorg zitten niet in het basispakket van de ziektekostenverzekering. Probeer dus altijd naar een staatsinstelling te gaan. Beste ook vooraf even goed checken door navraag te doen.

 

 

Reisverzekering

 

Is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten voordat je naar Oostenrijk vertrekt? Voor gevallen buiten het werk om (bijvoorbeeld ongelukken op de piste of in een supermarkt) is een dringend advies om ook een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Deze zijn doorgaan ook niet heel duur en het kan veel ellende voorkomen.