Lees hier alles voer de Covid-19 status binnen Oostenrijk - COVID-19 info

faq

#

Meest gestelde vragen

De Horeca in Oostenrijk is gebonden aan een CAO. Daardoor liggen de minimumlonen altijd vast. Heel veel bedrijven betalen echter wel meer, dit staat ook wel vaak in de omschrijving van de vacature. De nettolonen gaan vanaf ongeveer 1.200 netto per maand (full-time) tot boven de 2.000 netto. Let op: Er zijn ook nog extra regelingen zoals een kerstbonus en een 13e en 14e maand. Vraag altijd ook naar de extra voorwaarden bij het bedrijf waar je solliciteert

De meeste bedrijven bieden ook gratis maaltijden aan. Ook hiervoor de tip om dit voordat je begint goed af te spreken met je nieuwe werkgever.

Een werkgever in Oostenrijk is wettelijk verplicht om een nieuwe werknemer binnen 7 dagen aan te melden. Je bent in Oostenrijk altijd automatisch verzekerd tegen ziekte.  Na verwerking van de aanmelding krijg je een groene E card. Deze kun je overal gebruiken.

Tijdens het winterseizoen is het heel gebruikelijk dat er minimaal 6 dagen per week gewerkt wordt. Reken dus om minimaal 48 uur per week. Uiteraard hangt dit ook af van jouw arbeidscontract. Bij sommige functie is het mogelijk om ook part-time of bijvoorbeeld 5 dagen te werken.

Je gaat rechtstreeks werken voor de organisatie waarvoor je gesolliciteerd hebt. Het contract,de verzekeringen en de betalingen etc. lopen dus ook allemaal via hun.

Bijna alle bedrijven bieden ook een huisvesting aan. Meestal is dit een kamer die je deelt met iemand. Maar voor steeds meer functies zijn ook eenpersoonskamers beschikbaar. Stem voordat je begint altijd duidelijk af hoe de huisvesting geregeld is en of er nog kosten aan verbonden zijn. Bijna altijd is de huisvesting gratis.

Veel werkgevers bieden naast de huisvesting en maaltijden steeds meer extra benefits aan. Zoals bijvoorbeeld: Gratis wifi. Gebruik van de wellness, korting op de liftkaarten. Vraag altijd even of een bedrijf nog extra benefits heeft.

Er wordt geadviseerd om altijd nog een extra reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering is meestal ook niet heel erg duur en kan veel ellende voorkomen in geval van discussie.

De sollicatie gaat rechtstreeks naar het hotel/ organisatie/ skischool in Oostenrijk. Zij nemen de sollicatie in behandeling.