Lees hier alles voer de Covid-19 status binnen Oostenrijk - COVID-19 info

winterjobs

#

 

 

Werken in de sneeuw!

 

Ben je op zoek naar een avontuur in de sneeuw? Wil je werken in Oostenrijk? Elke winter is het voor bijna alle horecagelegenheden in de wintersportgebieden in Oostenrijk een enorme klus om goed personeel te werven. Wellicht is het voor jou een idee om een keer een leuke buitenlandse ervaring op te doen! Zowel in de keuken, als in de bediening, en ook bij de andere afdelingen zijn er elke winter een groot aantal vacatures beschikbaar. 

 

 

Voorwaarden van werken in Oostenrijk

 

Het is hard werken, veelal 6 dagen in de week, 8 of 9 uur per dag. Maar voor velen is het een prachtige ervaring om mee te maken. Het voordeel is dat veel werkgevers gratis accommodatie voor jou kunnen regelen en tevens zijn de maaltijden vaak inbegrepen. Daardoor is het naast de ervaring die je opdoet ook best goed verdienen. Het salaris hangt natuurlijk wel af van je kwalificaties en werkervaring. Heel ruw genomen schommelt het nettosalaris vanaf 1100,00 euro tot rond de 1700,00 euro per maand. Voor specialistische functies worden ook hogere salarissen betaald.

 

 

Het seizoen in Oostenrijk

 

Het is wel belangrijk dat je een heel winterseizoen beschikbaar bent. Dit betekent vanaf ongeveer midden december tot ongeveer eind maart/begin april. De einddatum kan echter per skigebied iets verschillen.

 

 

Talenkennis

 

Om in Oostenrijk te kunnen werken is een redelijke kennis van de Duitse taal wel een groot voordeel. Dit ligt ook een beetje aan de locatie. Daar waar ook veel Nederlandse gasten komen kan het minder belangrijk zijn voor werkgevers.

Maar er zijn ook veel banen die door de werkgevers in Oostenrijk worden aangeboden waar alleen Engels genoeg is.