Lees hier alles voer de Covid-19 status binnen Oostenrijk - COVID-19 info

Skileraar

#

 

 

Werken als skileraar

 

Voor veel wintersporters is het een absolute droombaan: werken in Oostenrijk als skileraar. Voor de meesten zal het geen werken maar hobby zijn. Hoe mooi kan het zijn, wonen en werken in Oostenrijk oftewel van je hobby je werk maken?

Wil je ook als skileraar in Oostenrijk aan de slag of  moet je eerst diploma voor skileraren halen? Lees dan onze tekst waar we vertellen hoe makkelijk het is en vind je droombaan als skileraar!

 

 

Diploma skileraar

 

Als je minimaal in het bezit bent van het diploma Anwaerter heb je een hele grote kans om direct bij een Oostenrijkse skischool aan de slag te gaan. 

Ga dan hier direct naar een overzicht van de skischolen in Oostenrijk.

 

 

Diploma skileraar halen

 

Indien je nog geen Anwaerter hebt maar wel bereid bent om dit diploma in Oostenrijk te halen dan liggen er ook voldoende mogelijkheden op je te wachten. Voorwaarde is wel dat je zelf voldoende ski-ervaring hebt.

Hiervoor zijn geen vaste regels, maar minimaal 5 jaar ervaring is normaal gesproken wel nodig. 

Je kunt je dan inschrijven voor de cursus Anwaerter. Deze cursus duurt ongeveer 10 dagen. De cursussen worden oa in Oostenrijk gegeven. Het is een combinatie van theorie en praktijk. Je eigen vaardigheden worden bijgespijkerd en daarnaast wordt er aandacht besteed aan:

 

  • lesgeven,
  • bewegingsleer,
  • veiligheid,
  • EHBO.

 

Kosten van de cursus

 

De cursus is zeker niet goedkoop, prijzen beginnen vaak vanaf 700,00. Echter met dit diploma kun je wel elk jaar lang lesgeven en genieten van wintersport. En stel voor dat je alleen tijdens de Kerst of tijdens de Krokusvakantie kan werken, dan nog heb je een grote kans om dan aan de slag te gaan, omdat er tijdens deze vakanties altijd een enorme vraag is naar skileraren in Oostenrijk met een afgesloten opleiding Anwaerter.

 

 

Salaris van een skileraar in Oostenrijk

 

Het salaris is vanaf 700,00 – 1100,00 euro netto per maand. Dit hangt af van de skischool, het aantal te werken uren, en jouw ervaring. Wel wordt er door de meeste skischolen voor huisvesting gezorgd. Dit kan gratis zijn of ook tegen een geringe dagvergoeding.

Doorgaans geef je 24 tot 30 uur per week les. Per periode kan het wel variëren. Tijdens de vakanties kan het meer zijn en in andere rustige periodes weer iets minder. Maak hiervoor goede afspraken met de skischool die je in dienst wil nemen.

 

 

Waar inschrijven voor een cursus skileraar in Oostenrijk?

 

Voor meer informatie over een cursus Anwaerter verwijzen we je graag naar de volgende sites:

 

www.snowsporttirol.at

www.sbssv.at

www.snowminds.nl

Hier vind je ook aanmeldingsformulieren om je voor de cursus in te schrijven.